Akusztikus függesztett lámpatestek irodába
JOBB SZOBAAKUSZTIKA RÉVÉN JAVULÓ KÖZÉRZET

Akusztikus fények

A nyomtatók, fénymásolók, telefonok vagy billentyűzetek zaja elkerülhetetlen a mindennapi irodai életben. A modern vállalatok azonban hangszigetelő intézkedéseket vezetnek be a termelékenység fenntartása és a munkavállalók egészségének védelme érdekében a zajterheléssel szemben. Hogy miért? Mert a zajstressz következtében a dolgozók teljesítménye akár 10%-kal is csökkenhet. Az egyik leghatékonyabb módja ennek leküzdésére a hangelnyelő akusztikus lámpák alkalmazása.

A zaj formái

Zajos építkezés
Zajhatások

Az akusztikai trauma ritkán fordul elő a mindennapi irodai életben, de a foglalkozási munkák, például az építőipari munkák során mindennapos veszélyt jelent, amely a dolgozókat érintheti.

Zaj iroda
Fülön kívüli zajhatások

Ez a túlzott zajszintre adott stresszreakció, amely csökkenti a teljesítményt és hatással van az egészségre. A zajtraumának ez a formája leggyakrabban a mindennapi irodai életben fordul elő.

Zaj sok embertől
Cocktail party hatása

A nem megfelelő hangtompítás biztosítja, hogy a személyes beszélgetések is hallhatóak. Az akusztikai magánélet hiánya esetén állandóan úgy érzi, hogy "kihallgatják".

Jogi követelmények

Írországban törvényi előírások védik a munkavállalókat a zajexpozíciótól. Ha a zajszint 80 dB(A) és 85 dB(A) között van, a munkáltatóknak fel kell mérniük a munkavállalók egészségét fenyegető kockázatot, és tájékoztatást, hallásvizsgálatot, képzést, valamint a hallásvédelem viselésére vonatkozó tanácsokat kell nyújtaniuk számukra. Ha a zajterhelés eléri a 85 dB(A) értéket, a munkáltatóknak programot kell indítaniuk a zajszint csökkentésére, biztosítaniuk kell egy bejegyzett orvos szolgáltatásait a hallásvizsgálat és az audiometriai vizsgálat elvégzéséhez, és ki kell helyezniük táblákat, amelyek jelzik, hogy a zajszint a területen valószínűleg meghaladja a 85 dB(A) értéket.

  • Az 55 dB-nél nagyobb hangnyomásszinteket zavarónak érzékelik.

  • 70 dB-nél nagyobb értéknél a hangminőség romlik.

  • Irodákban a háttérzaj szintje nem haladhatja meg a 30-45 dB-t.

  • Az ipari munkahelyeken elkerülhetetlen a 65-70 dB-es háttérzajszint.

Akusztikus állólámpák irodában

Az irodai zajszennyezés legnagyobb részét az elektronikus eszközök és maguk a dolgozók okozzák. Jó irodai elrendezéssel és kiváló minőségű akusztikus lámpákkal jobb helyiségakusztikát és nagyobb dolgozói elégedettséget biztosíthat.

Akusztikus lámpák felhasználási helyei

Az irodai zaj csökkentésének számos módja van (egyéb intézkedésekről lásd alább). Az akusztikai csillapítás a nyilvános helyiségekben, például éttermekben is létfontosságú. Az akusztikus lámpák praktikus és esztétikus megoldást jelentenek, mivel ötvözik a világítást és a hangelnyelést azáltal, hogy testük hangelnyelő anyagból, például filcből készült.

Akusztikus függőlámpa fekete
Egyetlen munkaállomás
Akusztikus függőlámpák fekete
Nyílt terű irodák
Akusztikus függő lámpatestek fehér
Tárgyalótermek
Akusztikus függesztett lámpatestek sárga színben
Vendéglátás és kávézók

További zajcsökkentő intézkedések

Mennyezeti ikon
Mennyezet

A hangszigetelés az akusztikus lámpák mellett akusztikus mennyezetekkel is megvalósítható.

Fali ikon
Fal

Mivel a falak nagyon kemények, visszaverik a hangot. Képek, naptárak vagy poszterek ellensúlyozhatják ezt.

Padló ikon
Padló

A parkettával ellentétben a szőnyegek és a szőnyegek elnyelik a lépések zaját, a szobanövények pedig szintén csökkenthetik a zajt.

Bútor ikon
Bútor

A könyvespolcok, az irattartó szekrények és a kanapé pozitívan befolyásolják a szoba akusztikáját.

Ablak ikon
Ablak

A hangelnyelő redőnyök vagy függönyök megakadályozzák, hogy a zaj visszaverődjön az ablakokról.

Szobatagoló ikon
Szobaszétválasztás

A fénymásolókat és nyomtatókat külön helyiségben kell elhelyezni, mivel a legtöbb ember idegesítőnek találja ezt a zajforrást.

Kapcsolat űrlap

A kapcsolatfelvételi űrlapunk használatából eredő adatfeldolgozásra Adatvédelmi szabályzat vonatkozik.

GYIK

Mire használják az akusztikus fényeket?

Hogyan működnek az akusztikus fények?

Hol használják az akusztikus fényeket?

Milyen típusú akusztikus fények léteznek?