Pendelleuchten Gastronomie
CATERING VILÁGÍTÁS

Modern vendéglátóipari világítás

Az étteremben a jó ételek és a modern vendéglátóipari design együttesen alkotnak egy sikeres estét. A professzionális világítási koncepció olyan hangulatot teremt, amely elidőzésre és visszatérésre invitál. Az éttermi világításhoz a közvetlen és a közvetett világítás kifinomult keverékét használják.

Alkalmazási területek

Pendelleuchten in Restaurant
Étterem & vendégszoba

Az étterem vendégtérben villódzásmentes, kellemes fényt használnak, hogy a nyilvános térben magánéletet teremtsenek. A kiválasztott fényszínek és fényintenzitások az ételek tökéletes színvilágát is megteremtik. A Lampenwelt Professional legalább Ra 90-es színvisszaadási értékeket és 200 lux körüli megvilágítási szinteket ajánl. Ezenkívül az étterem világítása - ha dimmelhető - optimálisan felkészül a változó helyzetekre, például ünnepségekre.

Treppeneinbauleuchten
Az épület külső világítása

A vonzó külső világítás az étterem világítási koncepciójának szerves részét képezi, mivel ez az első dolog, amit a vendég észrevesz. A vendégek általában a külső benyomás alapján döntenek arról is, hogy érdemes-e meglátogatni egy éttermet. Az útvilágító lámpatestek nagyobb biztonságot is nyújtanak a vendégek és a személyzet számára.

Deckenleuchten Großküche
Kereskedelmi konyha

A konyhai lámpák nagy mennyiségű forró zsírnak, gőznek és magas hőmérsékletnek vannak kitéve. Az IP54-es védettségű, nedvességálló lámpatestek ezért a minimumot jelentik. A világítás kényelmes használata érdekében a tökéletes ételkészítéshez csoportosan kapcsolható és dimmelhető lámpatesteket és Ra ≥ 90-es színvisszaadási indexet ajánlunk.

Lichterkette
Kültéri világítás teraszra vagy sörkertbe

A külső vendéglátóhelyi világítás tükrözi a belső tér identitását. Az egyszerű épülethomlokzatokat vizuálisan fel lehet dobni a designorientált vendéglátóipari világítással. A rozsdamentes acélból készült lámpatesteket is ajánljuk, amelyek ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, valamint korrózióállóak és könnyen tisztíthatók.

Hängeleuchten Bar schwarz
Bár és pult

Különösen a bárokban és kávézókban az első kapcsolatfelvétel és kommunikáció a bárpultnál és a pultnál történik. A LED-es szalagvilágítás példa a kezdettől fogva magával ragadó megvilágításra. Akár a munkalap alján, akár a pult alsó részének mélyedésében, akár áttetsző anyagok, például opálüveg vagy akrilüveg mögött.

Toilettenbeleuchtung indirektes Licht
WC világítás

A vendégvécék elengedhetetlenek az alkoholtartalmú italokat felszolgáló, 50 m²-nél nagyobb és/vagy 50-nél több férőhelyes éttermekben. Az étterem mosdójának funkcionális megvilágítása azt is biztosítja, hogy a vendégek teljesen elégedettek legyenek ezen a területen.

Ajánlásaink

Jogi követelmények

Mint minden nyilvános vagy kereskedelmi célra használt helyre, a vendéglátóiparban is világításra vonatkozó, világosan meghatározott előírások vonatkoznak, hogy a vendégek és az alkalmazottak biztonságosan tartózkodhassanak ott. A fontos előírások közé tartozik az A 3.4 munkahelyi előírás és a -> DIN EN 12464-1.

Ezek a következőket ajánlják az éttermek világítására:

  • 100 lux: folyosók

  • 200 lux: bejárat, étkező, WC-k

  • 300 lux: pénztárterület és büfé

Kocsmákban és bárokban a 100 lux alatti megvilágítás a koncepció része. Ez világossá teszi, hogy a vendéglátóiparban a megfelelő megvilágítást nem lehet képletekkel kiszámítani, hanem az étterem identitását tükröző átfogó világítási koncepcióként kell megtervezni.

Általános szabály: minél magasabbak a helyiségek, annál magasabbra kell szerelni a lámpatesteket, és annál erősebbek és számosabbak a fényforrások.

Pendelleuchten Gastronomie
Pendelleuchten Cafe

A jó világítás műszaki szempontjai

Az éttermi lámpák ideális esetben CRI > 90, hogy az ételek ízletesnek tűnjenek. Az 1.200 - 2.700 Kelvin színhőmérséklet a vendéglátóiparban a kellemes hangulatot hangsúlyozza. A szemet irányító, rendkívül dinamikus fénymintázat különösen vonzó és kellemes a szemnek. Erre példa egy feltűnően megvilágított bárhátfal és egy diszkrét ülő- és társalgóhelyiség.

Néhány referenciaprojekt

Világítás tervezés

Pendelleuchten in Cafe
Kapcsolat űrlap

A kapcsolatfelvételi űrlapunk használatából eredő adatfeldolgozásra Adatvédelmi szabályzat vonatkozik.