Ipari világítás
CSARNOKVILÁGÍTÁS ÉS IPARI VILÁGÍTÁS

Csarnokvilágítás ipari épületek számára

Az ipari világítás jelentős hatással van a termelékenységre és a biztonságra. Az optimalizált csarnokvilágítás biztonságosabbá teszi a munkahelyet és javítja a munkavállalók közérzetét. Ezenkívül minden munkafolyamat optimálisan végezhető. Ehhez nagy fényerősségű és megfelelő IP-védelmi besorolású, villogásmentes ipari lámpákat, valamint az egyedi követelményektől függően érzékelőket és DALI-világításvezérlést használnak.

Fenntarthatóság és energiahatékonyság az ipari világításban

Professzionális, alkalmazásorientált világítástervezésünk kifinomult LED-es csarnokvilágítást is ajánl az ipari világításhoz. A LED-es ipari világítás gazdaságos és fenntartható, és a régebbi világítási rendszerek LED-re való átállása hosszú távon megtérül.

A világítás tervezésénél többek között a következőket vesszük figyelembe

  • A LED-es lámpatestek helyes elrendezése és távolsága

  • Kiváló minőségű burkolatok az alacsony fényerőveszteség érdekében és magas szintű káprázáscsökkentés

  • Kölcsönhatás a helyiség architektúrájával és a visszaverődési tulajdonságokkal

Pendelleuchten in Industriehalle

A német épületenergetikai törvény (GEG) és a DIN V 18599 egyértelmű követelményeket támaszt a világítás fenntarthatóságának növelésére. A Német Fenntartható Építészeti Tanács (DGNB e.V.) pontrendszerében díjazza a világításvezérlő rendszereket.

A személyre szabott világításvezérlés, például érzékelővel működtetett ipari lámpatestekkel, további megtakarítási lehetőségeket kínál. Másrészt az ipari világításban a munkavállalók jólétét is javítják a HCL-képes lámpatestek, amelyek a megvilágítást és a színhőmérsékletet a természetes bioritmushoz igazítják.

Arbeiter mit Helm

Az ipari világításra vonatkozó jogi követelmények

Az ipari világítással kapcsolatban is számos jogi követelmény van. Ezeket az ASR A3.4 tartalmazza, és többek között bizonyos minimális világítási szinteket szabályoznak bizonyos munkaterületekre, valamint a csarnokvilágítás különböző tulajdonságait, például a káprázás értékét.

A jó fényhez szakmai tanácsadásra van szükség

A csarnokvilágítás karbantartási költségei

Az ipari világítás karbantartási költségeit tekintve a LED-es lámpatestek óriási előrelépést jelentenek. A hagyományos fényforrások, például a kompakt fénycsövek vagy a gázkisüléses lámpák gyorsan tönkremennek, elsárgulnak vagy villogni kezdenek. Karbantartási költségek

1. a csere lámpák és tartozékok anyagköltségei

2. munkaerő- és karbantartási költségek

3. garanciavédelem és időtartam

Wartungskosten Kalkulation

A LED-es csarnokvilágítás ezzel szemben hosszú élettartamának köszönhetően akár 30 évig is karbantartásmentes fényt biztosít, amely a lényegesen jobb fényhasznosításnak köszönhetően lényegesen energiatakarékosabb is. Világítástervezési szolgáltatásunk segít Önnek a körülményekhez igazodó, hatékony és gazdaságos világítási rendszer kiválasztásában.

Ismerje meg termékeinket most

Élettartam

LED vs. normál

A kiváló minőségű LED-ek élettartama akár 100 000 üzemóra is lehet, és akár 90%-kal energiatakarékosabbak, mint a hagyományos izzók. Ez utóbbiak maximális élettartama csak körülbelül 1000 óra, és a gyakori cserékre is hajlamosak voltak.

Világítóanyag típusa Élettartam (órákban) Lumen Égési idő (60 óra/hét)
Izzólámpa 1,000 h 0,3 év
Halogénlámpa 2,000 - 4,000 h 0,6 - 1,2 év
Energiatakarékos lámpa 10,000 h 3 év
LED lámpa 15.000 -100.000 h 5 - 32 év
Minőség: Flicker-mentes, egyenletes, tükröződésmentes

Az ipari világításhoz elengedhetetlen a kiváló minőség. A kiváló minőségű LED-es csarnokvilágítás rendkívül hosszú ideig tart, és ezért gyakorlatilag karbantartásmentes. Jelentősen alacsonyabb a fogyasztása, így hatékonyan takaríthatók meg a költségek, továbbá nem villódznak, nem kápráznak és homogén fényt biztosítanak.

HCL

Az emberközpontú világítás (HCL) olyan ipari világításra utal, amely alkalmazkodik az emberek és így az alkalmazottak természetes bioritmusához. A fény színspektruma automatikusan alkalmazkodik a napfény spektrumához: reggel meleg fehér, délben hideg fehér, este pedig naplemente fénye. Ez az utánzás javítja az alkalmazottak jólétét és termelékenységét.

Hálózati világítás az ipari szektorban

DALI és LED csarnokvilágítás

A DALI egy széles körben elterjedt, megbízható interfész- vagy buszrendszer a lámpatestek vezérlésére, és harmonizál a modern LED-technológiával. A hagyományos lámpákat gyakran elülső/utánső él fázisú fényerőszabályozókkal dimmelték. Világítástechnikai tervezésünkben az egyedi körülményektől és lehetőségektől függően támogatjuk a DALI-rendszer integrálását speciális LED-meghajtókkal. Megoldásokat kínálunk továbbá a DALI rádión keresztüli vezérléshez és átjárókat a DALI és a különböző intelligens épületrendszerek közötti kommunikációhoz.

Kapcsolat űrlap

A kapcsolatfelvételi űrlapunk használatából eredő adatfeldolgozásra Adatvédelmi szabályzat vonatkozik.

Az áthúzott árak a feny24.hu található korábbi árnak felelnek meg
Minden ár forint(Ft), 27% ÁFA és plusz szállítási költséggel.

© 2024 Lampenwelt GmbH